Dorpsarchief Noordwolde verwelkomde 300e donateur

Afsluiting seizoen 2016-2017
 Met een informele bijeenkomst van bestuur en medewerkers sloot het Dorpsarchief Noordwolde (DAN) donderdagavond 8 juni jl. het seizoen 2016-2017 af. Eveneens aanwezig was Andries Meijer uit Noordwolde die in 1999 de eerste aanzet tot het oprichten van het DAN gaf.

VakdiplomaAndries Meijer met vakdiploma van Age Jan Beun.     Foto: Lenus van der Broek In zijn openingswoord blikte voorzitter Jacob Meijer kort terug op het wel en wee van het afgelopen seizoen, waarbij hij stilstond bij het overlijden van enkele medewerkers, de bestuurswisseling die optrad en de verschillende activiteiten zoals de Sneupersdagen, de cursus “Geschiedenis van Noordwolde” en het verzorgen van het halfjaarlijkse periodiek “De Twiegsnieder”. Daarnaast was hij hoopvol gestemd over nieuwe huisvestingsmogelijkheden na het mislukken van het streven naar vestiging in het voormalige tramstation in Noordwolde.
toespraakFoto: Lenus van der Broek   Bijzondere aandacht werd geschonken aan de forse groei van het aantal DAN-donateurs in de afgelopen periode. Heel veel (oud-)Noordwoldigers hebben de weg naar het DAN en de historie van Noordwolde gevonden. In maart kon de 250e donateur welkom geheten worden, maar nu werd Willie Bos-Oord  uit Noordwolde in het zonnetje gezet als 300e donateur. Zij ontving enkele attenties uit handen van o.m. penningmeester Jan Doodhagen. Hij kon meedelen dat de groei van het aantal donateurs zich nog doorzet. Het DAN bevestigt daarmee nog eens haar plaats in de dorpsgemeenschap van Noordwolde.

P6082505Foto: DAN        

Wilt u ook het werk van het Dorpsarchief Noordwolde steunen? Neemt u dan contact met ons op.