Lezing door Mister "Aanpakken", Martin van Nieuwenhoven

MVN1

Feest van herkenning door Martin van Nieuwenhoven trok 125 bezoekers.

Noordwolde- Stichting Dorps Archief Noordwolde DAN hield afgelopen donderdagavond in ‘t Buurthuus in Noordwolde in samen werking van oud journalist van Aanpakken Martin van Nieuwenhoven een lezing met krantenfoto´s in een diapresentatie uit de periode 1962-2005 was echt een feest van herkenning zoals DAN dit noemde en een groot succes.

Titus de Boer oud Noordwoldiger openende met de woorden van op zoveel bezoekers daar hadden wij niet op gerekend en moesten daardoor nog vele stoelen worden bijgezet, en bedankte de bezoekers voor deze grote opkomst.
Om te beginnen met een foto´s uit, nu Noordwolde-Zuid met de uitleg van Martin daar rechts op de foto staat een boerderijtje daar woonde vroeger Jan de Krul die was mijn vader en ben daar geboren.
Met mooie beelden van de oude school aan de Nieuweweg waar Martin zelf naar de school was gegaan. De grote brand bij Rohé die het hele bedrijf verwoeste.

Voor de pauze eerst een ronde om Noordwolde heen Vinkega, Zandhuizen en Oosterstreek werden belicht, en konden de bezoekers genieten van de foto´s waar kennissen of waar familie opstonden ook van enkele die zelf in de zaal zaten kwamen voor bij.
Na de pauze werd Noordwolde belicht met vele oude foto´s en luchtfoto´s van het dorp hoe het er in het verleden uitzag.
Met beelden van de Rijksriechtvlechtschool en de Huishoudschool waren vroeger veel leerlingen naar toe gingen. Ook de Dorpschool en Renbaanschool zijn allemaal ingehaald door de tijd en verdwenen.

Na afloop bedankte Titus de Boer iedereen voor het bezoek aan deze avond, en werd de vrouw van Martin een bos bloemen aan geboden want Martin zelf wil hier nooit wat voor hebben dus dan krijg je ook niks, waren de woorden van Titus de Boer.
(Tekst PEEM Media)

MVN
 Een zeer geslaagde avond voor het Dorpsarchief

Wilt u ook het werk van het Dorpsarchief Noordwolde steunen? Neemt u dan contact met ons op.